Art brut alkotók - August Walla
2011. április 29. írta: Budapest Art Brut Galéria

Art brut alkotók - August Walla

Az egyik legsokoldalúbb art brut művész August Walla (1936-2001), aki gyermekkora óta beteg volt. Festett, rajzolt, vésett, különböző anyagokat szerelt össze, írt és fényképezett. Mindenhez nagyon kreatívan viszonyult, ez irányította az életét és így változtatatta a környezetét is. Nagyon termékeny alkotó volt. Újra feldolgozta, kombinálta, illetve egymáshoz kapcsolta a szexuálitással, a vallással, a politikával és a környezettel kapcsolatos témákat, képeket, szimbólumokat és szövegeket, így létrehozva egyedi látásmódú képeit. Nagyon szerette a nyelveket, gyakran forgatta az idegen nyelvű szótárakat, hogy új szavakat fedezzen fel. Fiatal korában a Walla család kertjében dolgozott, ahol fából, fémből, illetve más, eldobott anyagból készített alkotásokat és totemeket, melyeket színesre festett és különböző szövegekkel is díszített.

A „Hauster der Künster”-ben lévő szobájának minden falát, még a mennyezetet is befestette figurákkal és ábrákkal. Meglepő képei az épület külső falán is megtalálhatók. Egy kis kerti épület külsejét is színesre festette, amit körberakott rohadó anyagokkal, így egy élő, változó környezetet létrehozva. A környező fákra hatalmas betűket aggatott, a ház előtti úton pedig titkosírással írt üzeneteket helyezett el.

A bejegyzés trackback címe:

https://artbrut.blog.hu/api/trackback/id/tr292863520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása