PsychArt24 24 órás művészeti maraton
2011. október 18. írta: Budapest Art Brut Galéria

PsychArt24 24 órás művészeti maraton

 

 

 

 

 

2011. szeptember 30-án déltől október 1-én délig, 24 órán át lehetett festeni, rajzolni a Moravcsik Alapítvány és a Budapest Art Brut Galéria által szervezett "Psychart24 művészeti maraton” elnevezésű rendezvényen. Az esemény célja felhívni a figyelmet a mentális fogyatékkal élők társadalmi kirekesztésére, a pszichiátriai betegséggel élők köré emelt falak lebontásának, társadalmi elfogadásuk erősítésének lehetőségeire. Immár második alkalommal alkottak együtt hivatásos és amatőr művészek, betegek és egészségesek.

50 festőállvány, 25 kiló festék és 400 ecset várta a művészeti maraton résztvevőit. Dr. Simon Lajos, pszichiáter, egyetemi docens, a Moravcsik Alapítvány Kuratóriumának elnöke nyitotta meg a rendezvényt, ahol elmondta, hogy a PsychArt24 művészeti maraton a Lelki Egészség Világnapja alkalmából szervezett rendezvénysorozat felvezető eseménye. Az eseményt többek között a Magyar Pszichiátriai Társaság, a Magyar Alzheimer Társaság és a Magyar Vöröskereszt támogatta. 

Kovács Emese a Budapest Art Brut Galéria igazgatója jó munkát kívánt az alkotóknak. Az elkövetkező 24 óra alatt, a 156 regisztrált résztvevő 257 festményt és rajzot készített. Minden regisztrált alkotó, a Kossuth Kiadó felajánlásaként, a most megjelent Karinthy életmű sorozat első kötetét kapta.

A jól szervezett eseményen a Moravcsik Alapítvány kliensei, munkatársai és önkéntesei segítették az alkotókat, akik számára minden, a művészi munkához szükséges eszközt biztosítottak a szervezők.

A Psychart24 művészeti maratonon készült alkotásokból összeállított kiállítás megnyitója 2011. október 25-én, 11 órakor lesz a Budapest Art Brut Galériában (Kőbányai út 22., bejutás a Könyves Kálmán körút felől). További információk és rendezvényen készült fotók a www.psychart24.hu és a www.artbrut.hu oldalakon.

Gémesi Gábor

A bejegyzés trackback címe:

https://artbrut.blog.hu/api/trackback/id/tr333311258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása