Outsider Art Fair New York - 2012. január
2012. február 17. írta: Budapest Art Brut Galéria

Outsider Art Fair New York - 2012. január

Nagy sikerrel zárult az Outsider Art Fair New Yorkban 2012. január 29-én.  A látogatók száma meghaladta a 4000-t és minden árszinten jelentős volt az értékesítés is.

Karen Rosenberg, a New York Times újságírója szerint az outsider művész olyan autódidakta alkotó, aki látnok, aki földrajzilag elszigetelt, mentális beteg, vagy egyéb fogyatékos és felhívta a figyelmet, hogy ezek figyelembe vételével kell megítélni az alkotásokat.

Az Outsider Art Fair idén 20. alkalommal került megrendezésre, ahol igen változatos alkotások szerepeltek a kínálatban. A vásáron a kezdetek óta folyamatosan bemutatják az outsider art területén megmutatkozó tendenciákat, újításokat és élénk eszmecserék alakulnak ki a nemzetközi kereskedők, gyűjtők, kurátorok, kritikusok, újságírók, pedagógusok, művészek és művészetkedvelők között.

Sandy Smith, az Outsider Art Fair alapítója és tulajdonosa azt nyilatkozta, hogy a rendezvény kiállta az idő próbáját és folyamatosan fejlődik. Megteremti a lehetőséget, hogy a műkereskedők bővítsék választékukat és ez a speciális anyag bekerüljön a műkereskedelem fő áramlatába.

A  rendezvény kiállítói között egyre nagyobb számban jelennek meg a non-profit galériák, amik új, friss energiát visznek a programba.

New York-ban 2013. januárban kerül megrendezésre a következő Outsider Art Fair.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://artbrut.blog.hu/api/trackback/id/tr594122697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása