MEGHÍVÓ - Művészet a fogyatékkal élők mindennapjaiban konferencia
2011. június 06. írta: Budapest Art Brut Galéria

MEGHÍVÓ - Művészet a fogyatékkal élők mindennapjaiban konferencia

 

MEGHÍVÓ
A Moralba Nonprofit Kft. és a Budapest Art Brut Galéria szeretettel meghívja Önt a
Művészet a fogyatékkal élők mindennapjaiban
című konferenciára.
 
Az art brut művészet az élet művészete. Ez a művészet inkább a megélt, mintsem elméletileg kidolgozott művészet. Minden fogyatékkal élő művész a saját hangját hallatja, a saját belső késztetései és lehetőségei szerint alkot, megmutatva belső világát és viszonyát a környezetéhez. Nem tud és talán nem is akar a külső elvárásoknak megfelelni, nem jellemzi őket a társadalmi normáknak való megfelelési kényszer. Sőt kifejezetten zavaró lehet a művészi tehetséggel megáldott fogyatékos alkotó számára, ha valaki avatatlan kézzel bánik vele.
Ha megértjük, hogyan működik a fogyatékosság, akkor azt is megértjük, mit jelent teljes embernek lenni. A legnagyobb problémát ebben a kérdésben még mindig az ismeretek, és az elfogadás hiánya okozza.
Az antidiszkriminációs szemlélet legújabb elvei szerint az egyetlen akadály, melyet egy sérült személynek le kell küzdenie, az nem saját fogyatékossága, hanem a többség gondolkodásmódja, a társadalom előítélete.
Konferenciánk ezen előítéletek feloldásához ad segítséget a fogyatékosokkal foglalkozó szakembereknek és a téma iránt érdeklődőknek.
 
A konferencián a részvétel ingyenes, azonban kérjük, jelezzék részvételi szándékukat a www.moravcsikalapitvany.hu honlapon.
 
A konferencia időpontja:
2011. június 10.
 
A konferencia helyszíne:
Budapest Art Brut Galéria
Budapest, VIII. ker. Kőbányai út 22.
(bejárat autóval és gyalogosan a Könyves Kálmán krt. felől)
A rendezvénnyel kapcsolatos további információk és a részletes program:
www.moravcsikalapitvany.hu
 
A rendezvény támogatója: 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://artbrut.blog.hu/api/trackback/id/tr852963012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása